Hoppa till innehåll

Sveriges kristna råd: Lyft blicken och fokusera på vår gemensamma framtid!

Sveriges samlade kristenhet, genom Sveriges kristna råds presidium, gör idag ett uttalande inför valet på söndag efter enskilda samtal med partiledarna under det senaste året.

Presidiet skriver i uttalandet att partiledarsamtalen avslöjade en påtaglig valhänthet. Å ena sidan förväntas kyrkorna närvara vid personliga och samhälleliga kriser, på anstalter, häkten och sjukhus. Å andra sidan sker en tydlig åtstramning: lagförslag för att stoppa konfessionella skolor, grundat på fördomar om att tro och kunskap utesluter varandra och ensidigt fokus på religiös extremism, och demokrativillkor med orimliga krav för trossamfunden – krav som aldrig skulle accepteras för idrottsrörelsen!

Den stora majoriteten av trossamfundens medlemmar är aktiva medborgare med engagemang för samhället och sina medmänniskor. Ändå lägger partiföreträdare, samtidigt som de i enrum lovordar trossamfundens bidrag till samhället, förslag som hotar att inskränka religionsfriheten.

SKR:s presidium avslutar sitt uttalande så här: "Vi behöver se den större bilden. Vi – det är politiker, regering och alla medborgare. Valet 2022 handlar om så mycket mer än el- och bensinpriser. Lyft blicken och tänk: vi tillsammans och kommande generationers framtid."

Läs hela SKR:s uttalande här.

Sveriges kristna råds presidium. Foto: SKR