Hoppa till innehåll

Caritas får bidrag av staten för arbetet med flyktingmottagande och stöd till särskilt utsatta

1,9 miljoner från regeringen

Caritas Sverige får 1,9 miljoner kronor i statliga medel till humanitära insatser med anledning av kriget i Ukraina. Bidraget är en del av de 6,9 miljoner kronor som Sveriges kristna råd fick från regeringen i slutet av mars för att att fördela mellan de medlemskyrkor som arbetar med det akuta flyktingmottagandet.

Mer information om bidraget från staten för Caritas arbete med flyktingar från Ukraina finns på Caritas hemsida

 

3 miljoner från MUCF som Caritas fördelar inom stiftets karitativa verksamhet

Nyligen fick katolska kyrkan även 3 miljoner kronor i organisationsbidrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Syftet med bidraget är att stötta kyrkans arbete med särskilt utsatta personer. Det ska användas för att ge stöd och hjälp till dem som drabbats av coronapandemin och som riskerar att falla igenom samhällets skyddsnät.

Det här är tredje året i rad som katolska kyrkan i Sverige beviljas det särskilda stödet. Caritas Sverige, som har det övergripande ansvaret för den humanitära hjälpen i Stockholms katolska stift, har uppdraget att fördela bidraget till församlingar, nationella missioner och andra grupper som är engagerade i kyrkans karitativa verksamhet. Intresserade är välkomna med ansökan till gjoseph@caritas.se. Bidraget är tidsbegränsat och måste användas innan den 31 december 2022.

 
Undervisning i svenska på Caritas Mötesplats i Sverige. Foto: Caritas Sverige