Hoppa till innehåll

Ta del av påvens budskap inför den 36:e Världsungdomsdagen, 21 november 2021

Sommaren 2023 strömmar unga från hela världen till Lissabon för att delta i Världsungdomsdagen (VUD) och fira en stor utomhusmässa med påve Franciskus.

Förberedelsen för pilgrimerna börjar redan här och nu! Världsungdomsdagen firas lokalt åren mellan de internationella sammankomsterna på Kristus Konungens dag, i år 21 november, och inför denna dag har Franciskus skrivit ett budskap till alla unga.

Vi har alla genomlevt en lång period av utmaningar, och när vi nu blickar framåt säger påven: ”vi kan inte ta nya tag utan er, kära ungdomar. För att vår värld ska kunna resa sig behöver den er styrka, entusiasm och passion. Därför vill jag att vi tillsammans begrundar stycket i Apostlagärningarna där Jesus säger till Paulus: ”Stig upp och stå på dina ben! Jag utser dig till vittne om vad du har sett” (jfr Apg 26:16).” (s 1).

Budskapet finns tillgängligt i sin helhet på svenska och vi uppmuntrar ungdomsgrupper att läsa det och reflektera tillsammans kring att gå från mörker till ljus och att låta Kristus öppna våra ögon för att se varandra så att vi kan verka för den framtid Gud kallar oss till. Tillsammans kan vi vittna om glädjebudskapet att Kristus lever ”bland jämnåriga, i skolan och på universitetet, på jobbet, i den digitala världen, överallt” (s 6).

Planeringen för den gemensamma pilgrimsfärden från Sverige till Portugal sommaren 2023 är i full gång. Vill du ha uppdateringar genom vårt nyhetsbrev? Vi ni att vi kommer på besök till er och berättar mer? Kontakta ledningsgruppen genom att maila vud@katolskakyrkan.se.

Med önskan om en välsignad Världsungdomsdag på Kristus konungens dag.

/Ledningsgruppen för VUD: Elin Jönsson, Louise Tullberg & Alexis Alling