Hoppa till innehåll

Intervjuer i media

Just nu kan man man se och höra om vårt stift i olika medier:

Journalisten Lotta Gröning och Jan Blomgren, professor i kärnfysik, bjuder in gäster till att fritt diskutera högt och lågt kring aktuella samhällsfrågor. I det senaste avsnittet, som heter "Resan till kardinal" medverkar kardinal Arborelius.

 

Br Pierre-André Mauduit, ordförande i Katolska ekumeniska nämnden i Stockholms katolska stift, intervjuades nyligen av den franskspråkiga katolska tv-kanalen KTO. Temat för intervjun var Sverige och kyrkans situation och utmaningar i ett av världens mest sekulariserade länder. Br Pierre-André berättade också om och om det ekumeniska samarbetet mellan de kristna samfunden.

I programmet intervjuas även stiftets ungdomskonsulent Elin Jönsson i egenskap av ansvarig för den svenska pilgrimsresa till Världsungdomsdagen i Lissabon 2023.

KTO sänder i Frankrike, Belgien, Schweiz och franskspråkiga länder i Afrika och Mellanöstern.

 

I avsnitt 206 medverkar stiftets ekumenikhandläggare Nausikaa Haupt och samtalar om receptiv ekumenik. Receptiv ekumenik är en term för den lyssnande, mottagliga och lärande ekumeniken.

Icakuriren

I nästa nummer av Icakuriren - som är Sveriges mest lästa veckomagasin - publiceras en intervju med kardinal Arborelius.