Hoppa till innehåll

Brev från påve Franciskus till biskop Anders inför konsistoriet

--------------------------------------------- 

Till Hans Högvördighet Anders Arborelius 

Biskop av Stockholm

 

Käre broder,

på denna dag då vi firar den saliga jungfrun Marias besök omfamnar jag dig varmt, i väntan på att få omfamna dig under konsistoriet 28 juni.

Med denna hälsning vill jag uttrycka mitt hopp om att ditt vittnesbörd som en Herrens lärjunge kommer att bli allt tydligare i den tjänst som kyrkan kallar dig till idag. Att vara kardinal är att tjäna. Det är inte en "värdighet" som gör dig viktigare än andra, inte heller är det en ära eller en upphöjelse till prins. Det är något helt annat och även större; det är en kallelse att följa Herren närmare och att göra så utan kompromisser eller förbehåll.

Igår när jag lyssnade till dagens läsning (Apg 20:1-27) och reflekterade över den helige Paulus generositet i hans tjänst, över hans trohet mot den kallelse han fått och över hans ord "Men jag anser inte att mitt liv har något värde för mig"(v.24), så var det min önskan och min bön att att du har samma sinnelag i ditt liv som kardinal.

Tack för det bistånd du kommer att ge kyrkan i Rom. Med försäkran om mina förböner och min broderliga närhet, kom ihåg att be för mig.

Med broderlig hälsning

Franciskus

 

Från Vatikanen 31 maj, 2017

-------------------------------------------