S:t Eriks domkyrkoförsamling

S:t Eriks domkyrkoförsamling är en av de största församlingarna i Stockholms katolska stift med cirka 10 000 registrerade medlemmar. Drygt 2500 personer besöker någon av de sju söndagsmässorna i själva domkyrkan. Varje vardag firas mässa både på morgon och kväll. Varje lördagsmorgon finns sakramental tillbedjan och lördagskväll hålls vigiliemässa samt rosenkransbön. I församlingen arbetar både präster, ordenssystrar och lekmän som kompletterar varandra i sin tjänst för kyrkan. Domkyrkofösamlingens område omfattar södra delarna av Stockholms stad och de södra närförorterna.

Församlingens kyrkoherde sedan augusti 2017 är fader Thanh Duc Nguyen. I församlingen verkar också två kaplaner, fader Pär-Anders Feltenheim och pater Karol Dudek OMI samt subsidiarer och ytterligare präster för speciell själavård samt ordenssystrar ”Serafimsystrar”.

Folkungagatan 46B
118 26, Stockholm

Webb: https://katolskadomkyrkan.se

Domprost f Thanh Duc Nguyen

svenska, italienska, kirundi, kroatiska, latin, polska, slovenska

Riter

romersk rit

På gång hos oss

Ladda fler

Församlingskaraktär
Domkyrkoförsamlingens medlemmar kommer från ett stort antal länder. Gudstjänster, föreningsliv, samkväm, kör - och ungdomsverksamhet präglas av mötet mellan olika folkgrupper.

Katolskt centrum
Kvarteret runt domkyrkan är nu ett katolskt centrum där kardinal Anders Arborelius, biskop av Stockholm, har sin bostad och sina ämbetslokaler.