S:t Thomas av Aquino församling

S:t Thomas av Aquino församling omfattar en rad orter i sydvästra Skåne (Höör, Hörby, Veberöd, Dalby, Genarp, Staffanstorp, Uppåkra, Åkarp, Hjärup, Kävlinge och Löddeköpinge). Församlingen återspeglar den katolska kyrkans världsvida karaktär genom församlingsmedlemmar från världens alla kontinenter, och den heliga mässan firas regelbundet på flera språk.

Lilla Algatan 8
223 50, Lund

Webb: https://stthomas.se/

p. Johan Lindén OP

svenska, engelska, latin

Riter

romersk rit

Specifika mässor

tridentinsk mässa

På gång hos oss

Ladda fler

Bland de aktiviteter som församlingen erbjuder för olika åldrar finns t.ex. undervisning för barn och vuxna om den katolska tron, äktenskapsförberedande kurser, barn och föräldragrupp, aktiviteter för barn och ungdomar, studentsjälavård, körsång, bönegrupper samt flera olika studiecirklar. Ett antal katolska lekmannarörelser finns också i församlingen.

Sedan 1940-talet är präster och bröder från Dominikanorden verksamma i Lund och i församlingen. Brödernas konvent med kapell finns på Sandgatan 8 ungefär fem minuters promenad från församlingskyrkan.