S:t Franciskus församling

S:t Franciskus församling i Jönköping upprättades i december 1950. År 1956 tog Passionistkongregationen över ansvaret för församlingen. År 1990 överlämnades ansvaret för församlingen till Gråbröderna (Conventualfranciskanerna), som då kom tillbaka för första gången till Jönköping sedan reformationen.

Klostergatan 70B
553 35, Jönköping

Webb: https://katolskajonkoping.com/

p. Joseph Maria Nilsson OFMConv

Språk

svenska, arabiska, engelska, franska, indiska, kroatiska, polska, slovenska, tagalog, tigrinska, vietnamesiska

Riter

romersk rit, orientalisk rit

Kontakt

Församlingen har ca 4000 medlemmar och många olika nationaliteter är representerade.

Mässor firas - förutom i Jönköping - även i Nässjö, Vetlanda och Eksjö.

Församlingen är mycket aktiv med ungdomsverksamhet, karitativt arbete, kyrkokör samt grupper för bön och andlighet.

Här finns församlingens egen förteckning över alla mässtider.

Bön i tid av oro och kris

Gråbrödernas kloster i Jönköping lyder under provinsledningen i Gdansk. Vi har ombetts att i klostren i alla länder där provinsen är närvarande be om Guds hjälp och nåd under den rådande oron och krisen.

Uppmaningen till bön kommer från den polska biskopskonferensen som uppmanar alla att be Rosenkransen, helst inför Sakramentet, kl. 20.30 varje kväll.

Därför kommer vi att be Rosenkransen i Sankt Franciskus katolska kyrka varje kväll kl. 20.30 inför Herren som är närvarande i Altarets Allraheligaste Sakrament.

Denna ”bönevaka” börjar den 16 mars och fortsätter tills vidare.

Vi kommer att avsluta bönen med en särskild vädjan om hjälp för oss och alla människor på vår jord. Bönen avslutas med Sakramental välsignelse.

Vi överväger också att fira en stilla Mässa direkt efteråt för dem som inte önskar samlas vid större Mässor under helgerna. Finns intresse för att Mässan ska firas, meddela gärna kontoret.

Kan du inte komma, eller vill vara extra försiktig, så be med oss i ditt hem samma tid: 20.30.

Med önskan om Herrens gudomliga beskydd och välsignelse,

Pater Joseph Maria Nilsson OFMConv