Världsungdomsdagen

Vart tredje år firas den internationella Världsungdomsdagen (VUD) på någon plats i världen. Då inbjuder påven alla världens ungdomar att samlas kring ett tema.

Oavsett var denna fest äger rum vallfärdar varje gång mer än en miljon unga katoliker från hela världen för att träffas, be och dela med sig av sin tro och glädje. Festivaler, katekeser och diskussionsforum är några av de saker man får ta del av. Som avslutning firas en utomhusmässa med påven som blir en enorm manifestation av katolsk tro.

Den senaste Världsungdomsdagen ägde rum i Kraków i juli 2016 och Sveriges Unga Katoliker var förstås på plats.

Panama 2019

Nästa Världsungdomsdag arrangeras i Panama City 22-27 januari 2019. 

Från Sverige åker 73 st pilgrimer till Världsungdomsdagen i Panama på en resa som startar den 14 januari och avslutas den 1 februari. Kardinal Anders Arborelius kommer att vara med under några dagar i Panama och hålla katekes på svenska.

Under den första veckan kommer pilgrimerna att bo i staden Cartago på Costa Rica och delta på stiftsungdomsdagarna. Under resans andra vecka kommer gruppen att delta i det officiella VUD-programmet som äger rum i Panama City.

I stiftets team för Världsungdomsdagen arbetar Fiorella Bastidas, Jessica Moussa, Elin Jönsson, sr Basma Alkas OP, br Witold Młotkowski OFM, f Andres Diaz, br Pierre-André Mauduit OP och p Pawel Drazyk SDB.