Världsungdomsdagen

Vart tredje år firas den internationella Världsungdomsdagen (VUD) på någon plats i världen. Då inbjuder påven alla världens ungdomar att samlas kring ett tema.

Oavsett var denna fest äger rum vallfärdar varje gång mer än en miljon unga katoliker från hela världen för att träffas, be och dela med sig av sin tro och glädje. Festivaler, katekeser och diskussionsforum är några av de saker man får ta del av. Som avslutning firas en utomhusmässa med påven som blir en enorm manifestation av katolsk tro.

Den senaste Världsungdomsdagen ägde rum i Kraków i juli 2016 och Sveriges Unga Katoliker var förstås på plats.

 

Panama 2019 - res med oss!

Nästa Världsungdomsdag arrangeras i Panama City 22-27 januari 2019

 

Stockholms katolska stift arrangerar en gemensam resa för ungdomar till VUD i Panama.

Åldersgränsen för att kunna resa med är 18 år.

Resans pris: ca 10 000 kr.

-------------------------------------------------------------------------

OBS! PLATSERNA TILL RESAN ÄR NU FULLBOKADE. DET FINNS MÖJLIGHET ATT SKRIVA UPP SIG PÅ EN RESERVLISTA. VID INTRESSE: KONTAKTA VUD-TEAMET.

---------------------------------------------------

Information inför resan

Innan du anmäler dig, läs igenom all information och reflektera kring om resan är lämplig för dig. Vad är syftet med din resa, är det pilgrimskap? Kan du stå ut med boende under mycket enkla förhållanden? Klarar du av allt stim som uppstår när så många människor vistas på samma plats samtidigt? Klarar du av värme och ibland mindre god mat?

Är du beredd att representera dig själv och Sveriges katoliker när du bor hos värdfamilj?

Förberedelseläger kommer att anordnas 9-11 november 2018 på Marielund, Ekerö/Stockholm, där ska samtliga vara med. Det är här du får all information och har möjlighet att ställa frågor och lära känna dina medresenärer och ledarna. Boka in den här helgen i din kalender, samt boka tågbiljetter i god tid.

I priset på resan ingår en pilgrimshandbok, katekesen DoCat*, en huvtröja, t-shirt, keps och småprylar att ge bort till nya vänner från andra delar av världen.

Du ska dock själv ta med dig en gåva som du kan ge till din värdfamilj på plats.

*Som en del av förberedelserna inför VUD kommer deltagarna att få delta i en online-studiecirkel i samarbete med Studieförbundet Bilda. Där kommer vi att ta upp viktig VUD-info som deltagarna behöver läsa, samt lära oss katolsk sociallära med boken DoCat.

Deltgarna förväntas logga in 2 gånger i månaden med uppehåll under juli-augusti.

 

Förhållningsregler under resan

För din och hela gruppens säkerhet får du inte gå någonstans helt själv. Alla är uppdelade i grupper om ca 10 personer. Dessa grupper ska hålla ihop och ledaren ska vara informerad om var ni befinner er. Gruppen deltar i hela VUD – programmet och ska ej göra aktiviteter utanför programmet under tiden. Under hela resan gäller VUD-resereglerna. Dessa regler finns på hemsidan. Om någon medvetet bryter mot reglerna skickas deltagaren hem på egen bekostnad.

 

Bra att veta

Så snart du är anmäld kommer du automatiskt att få nyhetsmail och information som berör dig som deltagare men också annan intressant information om världsungdomsdagarna.

För direkt kontakt med VUD-gruppen, ring informations- och anmälningsansvarig: Jessica Moussa, 0704- 605642

Vid övriga frågor, kommentarer och förslag är du välkommen att maila oss på vud@katolskakyrkan.se

 

Programmet

Ett detaljerat program för resan, DoCat och pilgrimshandbok ingår i priset och kommer resedeltagarna till del längre fram. Vi kommer att vistas i Panama City och Costa Rica för dagarna i stiftet.

Detta är en pilgrimsresa och ingen badsemester, syftet med resan är att träffa andra katolska ungdomar och komma närmare Gud.

 

Det svenska VUD-kitet:

I din anmälan ingår en t-shirt, tunnare huvtröja, keps, souvenir-gummiarmband och Docat (en introduktion till katolsk sociallära, vi kommer att arbeta med den under förberedelserna).

 

Pris och betalningsvillkor

Kostnaden för resan är högre än det pris deltagaren får betala. Vi får ner priset genom bidrag från stiftelser och Biskopsämbetet, beroende på om vi kan få ännu mer bidrag kanske vi kan sänka priset något mer. Priset för resan är 10 000kr* och då ingår, förutom ovan nämnt, flyg (tur och retur), transfer, mat, boende och VUD-pass för hela VUD-perioden.

Anmälningsavgift betalas in i samband med anmälan och resterande belopp kommer att faktureras under året.

Utebliven betalning av fakturan kommer att hamna hos inkasso.

 

Avbokning

Vi erbjuder tyvärr inte något avbokningsskydd.

 

Visum

För Svenska Medborgare med svenskt pass krävs inget visum. Du kan enklast läsa om du behöver visum på Costa Ricas ambassads hemsida.

Om du behöver visum behöver du ansöka om detta själv. Vi kan hjälpa dig med att ta kontakt med ambassaden och ge en god referens.

 

Våra resealternativ:

(1)* Det mindre paketet:

- Alternativ (A)

Du bokar en resa och ansluter till Costa Rica tidigast den 15 januari 2019, samt bokar en returresa från Panama City mellan den 28-31 januari 2019. Du ansvarar själv för transportkostnaderna och biljetterna mellan det land du befinner dig i och Costa Rica/Panama. Ingår VUD-anmälan, ett svenskt VUD-kit och förberedelseläger.

Pris: 5.000 kr

 

- Alternativ (B)

Du bokar en resa och ansluter till Panama tidigast den 22 januari 2019, samt bokar en returresa från Panama City mellan den 28-31 januari 2019. Du ansvarar själv för transportkostnaderna och biljetterna mellan det land du befinner dig i och Panama. Ingår VUD-anmälan, ett svenskt VUD-kit och förberedelseläger.

Pris: 4.000 kr

 

(2)* Paketet ”lagom”:

”Lagom” är den officiella gruppresan med stiftet till Costa Rica och Panama.

I detta paket ingår flygresa från/till Stockholm Arlanda flygplats (OBS! Resa till/från Arlanda ingår inte.), VUD-anmälan, ett svenskt VUD-kit och förberedelseläger.

Pris: 10 000 kr

 

(3)*Det större paketet:

Det här alternativet är för dig som vill stanna kvar, dock har vi ett gemensamt hemresedatum. Exakt 7 dagar efter övriga gruppens hemresa.

Allt som ingår i (2), ingår även i det här alternativet.

Mellan den 1 februari och den 8 februari ansvarar du själv för boende, mat, resor runt i Panama och din egna säkerhet. Därför är det viktigt att du bokar boende i god tid och är väl medveten om att Stiftet inte ansvarar för deltagare som stannar kvar i Centralamerika efter den 31 januari 2019.

Pris: 10 000 kr

 

Deltbetalningsplan:

1) Anmälningsavgiften på 5000 kr betalas in senast 30 april 2018.

2) Andra delen på 5000 kr senast 30 juni 2018.

Har du problem med att bekosta resan, vill dela upp på annat sätt eller har andra funderingar kring kostnaderna är du välkommen att kontakta VUD-teamet via mail eller ring informations- och anmälningsansvarig: Jessica Moussa, 0704- 605642

 

Hoppas ni åker med oss!

Allt gott önskar stift VUD-teamet:

Fiorella Bastidas, Jessica Moussa, Elin Jönsson, sr. Basma Alkas OP, br. Witold Młotkowski OFM, p. Andrés Diaz, p. Pawel Drazyk SDB och p. Pierre-André Mauduit O.P