Hjälp till våra äldre och sjuka församlingsmedlemmar

De svenska myndigheterna har flera gånger betonat att det är viktigt att hjälpa de äldre så att de inte behöver gå ut och handla själva. Det är äldre och redan sjuka människor som riskerar att drabbas hårdast om de blir smittade av coronaviruset och bör därför undvika sociala kontakter.

Nu har vi alla chans att visa omtanke om dem. Ring upp äldre eller sjuka församlingsmedlemmar och hör om de behöver hjälp! Kan man inte bidra praktiskt med handlingen kanske man kan hjälpa till att ordna beställningar för hemkörning via nätet?

Exempel på hur man kan gå tillväga finns redan i S:t Thomas av Aquinos församling i Lund och S:ta Eugenia församling i Stockholm.

Säkert går det att hitta även andra lösningar? Om någon har bra förslag ser vi gärna att man delar med sig av det till info@katolskakyrkan.se så kan vi föra ut tipset. Nu har vi verkligen tillfälle att "leva läran"!