Obligatorisk utbildning för dig som jobbar med barn, unga eller sårbara vuxna inom kyrkan

• Alla kurser på plats är inställda på grunda av coronaviruset. Kursen ges istället online.

Internet-varianten är två lektioner via youtube med skriftliga uppgifter. Efter avslutad kurs informeras församlingen/missionen/organisationen om att deltagarna har gått kursen.

Välkommen att kontakta barnskyddsombud@katolskakyrkan.se för anmälan. Då får du länken till den första videon.

Andra samfund och organisationer har liknande utbildningar. Ett exempel du kan studera är Frälsningsarméns utbildning ”I trygga händer” som görs i samverkan med studieförbundet Bilda.

Ett viktigt dokument vi rekommenderar är Sveriges Kristna Råds skrift: "Ekumeniska riktlinjer vid sexuella övergrepp i kyrkliga miljöer"

• Due to the coronavirus our safeguarding course is only available online and in Swedish.

Until the physical courses in English start again, we would kindly ask you to read the short information in the flyers about our safeguarding work that you find here.