Utställning om S:t Johannes Paulus II

Just nu pågår en utställning i S:t Johannes kyrka i Stockholm till minne av påven Johannes Paulus II som i år skulle ha fyllt 100 år. Utställningen invigdes den 15 oktober av kardinal Arborelius.
Arrangörer av utställningen är Polska Institutet i Stockholm i samarbete med Svenska kyrkan och katolska kyrkan i Sverige. Den presenterar en del av påvens liv och visar hur han kunde nå ut till alla, oberoende av ålder och nationalitet.
Platsen för utställningen ä väl vald: S:t Johannes församling har i över fyrtio års tid upplåtit sin vackra kyrka till Polska katolska missionen i Stockholm. I det polska kapellet i kyrkan står en kopia av den berömda Svarta Madonnan från Jasna Góra i Częstochowa – en plats som betydde väldigt mycket för Johannes Paulus II, vars valspråk var Totuus Tuus – Jag är helt din Maria.
S:t Johannesyrkan är öppen för allmänheten tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag 11.00–16.00.
Utställningen pågår fram till den 15 november.